Din egenvård

Boka behandling på Lymfsalongen.

Egen vård

Det är en ständig balansgång att hålla sig fri från svullnad.
Lymfsystemet kramar mellan 2-12 gånger / minut.
Jag och många av mina klitenter tillhör de som tyvärr i grunden är riktigt långsamma i lymfsystemet. Resultatet blir att man svullnar och drar på sig alla möjliga och omöjliga symtom på sjukdom och övervikt.
Med Egen vård går det att öka farten på lymfsytemets förmåga att transportera bort vätska och slaggprodukter.

Egen vård betyder alltså allt som du själv kan göra för att hålla svullnad borta.
Först och främst handlar det om att förstå vad det som gör att du svullnar och minska eller helt ta bort det.
Läs mer under fliken ”Gör lymfsystemet trögt”

En av orsakerna till trögt lymfsystem är skador, yttre påverkan. Jag fick ett väldigt stort skrubbsår på vänster skinka och lår när jag var i 20 års åldern, det hade med åren blivit en stor fibros som hindrade lymfflödet och då påverkas hela kroppen. Jag har varit väldigt kall där skadan sitter och haft mycket värk i hela kroppen. Nu 2012 har jag fått bra fart på mitt lymfsystem och det som händer är att mina tidigare släta lår blir mer och mer knöliga. De var ju släta för att de var fullproppade med vätska. Så när vätskan rinner bort och fibroserna börjar träda fram och visa sig var de verkligen sitter, först då ser jag var stoppet / vägarbetet är och kan behandla just det stoppet med egenmassage, lymftejpning, LPG-maskin och då får jag ännu bättre lymfflöde. Det var alldeles nyligen som jag blev påmind om mitt skrubbsår och förstod att där började mitt lymfsystem att bli belastat med div sjukdoms symtom som följd bl.a. fibromyalgi.

Nuförtiden frågar jag alltid vilka skador klienten fått under livets gång, och det visar sig väldigt ofta att de som är tröga har fått hett vatten över sig när de var små. Jag ser också att det blir väldiga stopp av vaccinationer, sprutor, ackupunkturnålar, självskador (rakblad på armar och ben).

Det vi behöver göra är att sätta igång lymfflödet så fort vi kan när dessa skador är färska, så gör egenmassage om ni vaccinerar er eller barnen.

Svullnad efter en vrickning eller annan skada ska helst vara bort på 3 dagar.

Datum för Egenvårdskurser hittar du här: https://totalexpansion.se/friskvard/utbildningar/

Lista på saker som sätter fart på lymsystemet.
Knapparna till höger = där kan du läsa om olika flödesförbättrings metoder.