Glutenfritt hårt bröd


Enkelt och gott, eget knäckebröd.

Ingredienser

  • 4 dl flingor av någon av dessa eller blanda: bovete, hirs, quinoa, ris
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö krossat
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk kokosfett eller olivolja
  • 2 tsk salt
  • 6 dl vatten

Gör såhär

Blanda allt, låt stå 2 timmar och svälla eller över natten.
Bred ut tunt och jämnt på bakplåtspapper, 2 plåtar.
Grädda i ca 200 grader 20 minuter, vänd brödet och grädda andra sidan 15 minuter.
Passa så att det inteebränns.
Skär eller bryt i bitar.
Är det inte hårt kan du torka det i ugnen på efter värmen eller ca 50 grader.
Det går även bra att göra ”plättar” minska tiden till 15 min + 10 min, då blir det 3 plåtar.
Bekvämlighets tips
Jag blandar alla flingor i en stor burk och tar ca 2,5 dl flingblandning och 2-3 dl vatten tillsätter fett och salt, så gör jag bara en plåt. Då blir det himla enkelt att baka nästa gång. Jag använder även flingblandningen till min ”snabb pizzamacka”.