Baka gluten och sockerfritt

Glutenfritt hårt bröd

4 dl flingor av någon av dessa eller blanda: bovete, hirs, quinoa, ris
1 dl sesamfrö
1 dl linfrö krossat
1 dl solrosfrö
1 dl kokosflingor
2 msk kokosfett eller olivolja
2 tsk salt
6 dl vatten
Blanda allt, låt stå 2 timmar och svälla eller över natten.
Bred ut tunt och jämnt på bakplåtspapper, 2 plåtar.
Grädda i ca 200 grader 20 minuter, vänd brödet och grädda andra sidan 15 minuter.
Passa så att det intee bränns.
Skär eller bryt i bitar.
Är det inte hårt kan du torka det i ungnen på efter värmen eller ca 50 grader.
Det går även bra att göra “plättar” minsak tiden till 15 min + 10 min, då blir det 3 plåtar.
Bekvämlighets tips
Jag blandar alla flingor i en stor burk och tar ca 2,5 dl flingblandning och 2-3 dl vatten tillsätter fett och salt, så gör jag bara en plåt. Då blir det himla enkelt att baka nästa gång. Jag använder även flingblandningen till min “snabb pizzamacka”.

Snabb pizzamacka
1 ägg
1 msk flingblandning
salt efter behag
Rör ägget med gaffel i ett glas och rör sen i salt och flingblandningen
Stek i mycket smör i stekpannan lägg på ost så att det smälter och kanske lite annant gott som bacon eller skinka, krydda efter egen smak.

Radiokaka

2 ägg
10 droppar Suncare (Stevia från Sunrider) eller annan sötning
150 gram kokosfett
100 gram 80-90% mörk ckoklad
100 gram valfria nötter, hackade eller malda
Vispa äggen fluffiga,  tillsätt därefter Suncare.
Smält chokladen och kokosfett i ett vattenbad, rör till det smälter.
Tillsätt chokladmassan till äggen pö om pö under omrörning.
Blanda ner nötterna.
Häll smeten i en “mjuk” form, (plast) så är det lätt att lossa kakan när den stelnat.
Låt stå i kylen tills den stelnat.